ITX

ITX - Renovatie - Appartementen - Heist-op-den-berg

Creëeren van 5 luxe appartementen met oog voor detail en respect voor de neoclassicistische elementen van het bestaande pand. 

Creatie van een groene long in het centrum van Heist-op-den-Berg door middel van een effectieve connectie en doorwaadbaarheid tot de groene tuinheuvel.

Het bestaande herenhuis gelegen in het hartje van Heist-op-den-berg is opgenomen in de lijst van beschermde stad- en dorpgezichten. De voor- en zijgevel alsook de achterliggende berg mochten niet/beperkt aangeroerd worden. Omdat de woning te groot is van bewoonbare oppervlakte om deze om te toveren tot één grote woning, werd er gekozen om deze om te vormen tot 5 hippe trendy appartementen met toch een link naar de oude geschiedenis van het pand.

Aangezien het pand van binnen in te slechte staat was om te herbruiken zullen alle vloeren worden vervangen, nieuwe binnenwanden, vernieuwing van de dakbedekking. Als herinnering aan de oude situatie zal het oorspronkelijke dakgebinte blijven in de nieuwe appartementen, die ook gaan voldoen aan strenge energiezuinige eisen ondanks de bestaande structuren.

Er zullen 2 gelijkvloerse appartementen met 2 slaapkamers worden gevestigd alsook 2 duplexappartementen met 3 slaapkamers en één duplexappartement met 2 slaapkamers. De 5 nieuwe appartementen worden voorzien van alle moderne faciliteiten zoals vloerverwarming, driedubbele beglazing, moderne hyperuitgeruste keukens, stijlvolle badkamers, een mooie open leefruimte en een ruim terras met prachtige vergezichten. Achteraan worden ook parkeerplaatsen voorzien voor de bewoners.

Projecttype: totaalrenovatie
Bouwmethode: steelframe
Bouwfase:realisatie
Locatie:Heist-op-den-Berg